עירוב תבשילין בתבשיל קפוא

שאלה:

ראיתי בשם שבט הלוי שמהיות טוב להפשיר את עירוב התבשילין לפני שמברך.
ואני תמה למה? הכנתי אותו כמה ימים לפני, ואני מתכנן להחזיר אותו למקפיא ולהשתמש בשבת – למה להפשיר?
מה זה משנה האם כעת הוא ראוי למאכל, העיקר שאני מייחד אותו לכבוד שבת?

תשובה:

בשבט ח"ט סי' קכט כתב שמותר לערב על תבשיל קפוא, אלא שמהיות טוב כדאי לחוש לדברי בעל הבאר משה שהחמיר בזה, אינני יודע למה כוונתו. וכן הוראת הגר"נ קרליץ שניתן לעשות גם בתבשיל קפוא.