הכשרת סיר גדול שאינו יכול להכנס בתוך כלי אחר

שאלה:

שלום,
הבנתי שכדי להכשיר סיר (אין לי סיר יותר גדול להכניס אותו לתוכו) צריך לחכות 24 שעות מהאיסור, לנקות, להרתיח בפנים מים, לשפוך מים רותחים מהקומקום כדי שיגלוש החוצה.
אך לא הבנתי – האם צריך שיגלוש מים החוצה על *כל* החלק החיצוני? איך מוודאים כזה דבר?
ודבר שני – מה לגבי הידיות? המים בכלל לא מגיעים אליהם.
תודה רבה

תשובה:

הרעיון בזה אינו להכשיר את צידו החיצוני אלא להכשיר את שפת הכלי ולכן מספיק שיגלוש מעט סביבו. אמנם המהדר גם לערות עליו מקומקום על צידו החיצוני תבוא עליו הברכה.

מקורות:

ראה שו"ע או"ח סי' תנב סעי' ו.