לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טבילת בלנדר שחלקו פלסטיק חלקו מתכת

שאלה:

בס"ד. בלנדר שהמיכל שלו עשוי מפלסטיק, אבל הסכין ממתכת, האם חייב בטבילה או לא ?

תשובה:

שלום וברכה

כלי שעשוי מחלקים מורכבים, חלקו מתכת וחלקו פלסטיק, אם חלקו העיקרי הוא מתכת יש להטבילו בברכה, ואם חלקו העיקרי הוא פלסטיק יש לטבול ללא ברכה. הבלנדר הזה הייתי טובל ללא ברכה. כדאי לטבול גם את המיכל, אם אינו משמש אלא לקציצה.

חלקי מתכת שלא באים במגע כם האוכל, כמו מנוע שאינו מחובר לסכינים ולקערות, אין צורך לטבול, כך הובא בס’ טבילת כלים של הרב צבי כהן מכמה פוסקי זמנינו לגבי מיקסר ושאר כלים חשמליים מתפרקים, שאין צורך לטבול אלא את החלקים הבאים במגע עם האוכל.