רטיבות בדירה שכורה

שאלה:

שלום וברכה
אדם ששכר דירה בלי לראות אותה כי מכיר את הדירה לידה שאותה שכר בעבר והם שוות, ורשם בחוזה החדש כי היות שסבל מאד מהדירה מהעבר מרטיבות קשה והוא חושש שגם בזאת שסוגר יש אותה בעיה ועל כן אם ימצא כי חששו אמת, על המשכיר כל האחריות והתוצאות מכך, למעשה נמצא כי החשש אמת וסבל מאד מאד מנזילות ודליפות ורטיבות ועובש, כל החורף והמשכיר גם לאחר תלונות לא סידר ונאלץ השוכר לתקן בעצמו וכעת שואל מה מגיע לו, פיצוי על כל העוגמת נפש וכו'…

תשובה:

שלום וברכה,

השוכר שתיקן את הנזילה יכול להפחית את הוצאות התיקון מתשלום השכירות. על החודשים שסבל מרטיבות ועובש יכול להפחית מתשלום השכירות, כיון שהדירה הייתה עם מום והשכירות שווה פחות. אין תשלום על עוגמת נפש בהלכה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם מדובר ברטיבות ממשית שהיה קשה מאוד לגור בדירה, יש להפחית כשליש מתשלום השירות. אם הרטיבות הייתה רק בחדר אחד או במקום אחד יש להפחית מעט – כ5-10%