רכב שחנה ודרס אופניים

שאלה:

שלום וברכה
חניתי עם רכב ליד מדרכה , לא שמתי לב שיש אופניים שקשורים לעמוד סמוך כך שגלגל של האופניים היה על הכביש, לצערי האופניים התעקמו לגמרי ויצאו מכלל שימוש .
האם יש לי חובה לשלם את האופניים ?

תשובה:

שלום וברכה,

נוסע שהזיק עם הרכב דינו כאדם המזיק שחייב גם אם הזיק בשוגג, אלא שאם האופניים היו במקום שאין דרך כלל לקשור שם אופניים, והנוסע לא הבחין בזמן שחנה – פטור לשלם. אבל אם זה מקום שמקובל לקשור אופניים או שהיה אפשרות להבחין בקלות באופניים הקשורות, הנהג שהזיק חייב לשלם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שיב שאם הניח כד במקום שאין דרך להניח, ונתקל בו אדם ושברו – פטור. ואם דרך להניח שם ונתקל בו אדם ושברו – חייב.