סידור מומלץ לאשכנזים

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני מתפלל בנוסח ספרד כרגע ורציתי להחליף לנוסח אשכנז, איזה סידור מומלץ לאשכנזים?

תשובה:

כל סידורי אשכנז הנוסח בהם בעצם זהה, לכן זה לא כל כך משנה. אני אישית ממליץ על סידור עליות אליהו, שהוא נאה, מדוייק, ומשולבות בו הלכות בקצרה ומקורות. עבודה נאה מאוד.

[לא התייחסתי כאן לעצם הנושא של המעבר בין הנוסחים השונים, כיון שמתוך היכרות איתך דרך שאלותיך אני יודע שזה בסדר].

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אתה לא חייב להסתכל במקורות, הסידור עצמו מאוד יפה ומדוייק, אבל זה ענין של טעם, תלך לחנות ספרי קודש באחד הריכוזים החרדיים, ותראה מיגוון של סידורים ותראה מה נעים לך…