מחילה לאדם שחייב לי כסף

שאלה:

שלום רב,
אם יש אדם שפגע בך, לדוגמא, גזל אותך, ביודעין, וטרם חזר בו ולא החזיר את הגזילה, וכמובן שאיני מוחל לו.
האם בכל זאת אגיד את נוסח "הריני מוחל וסולח לכל מי שהכעיס…" בק"ש שעל המיטה?

תודה רבה

תשובה:

בודאי יש לומר את הנוסח הזה, אתה יכול בהחלט למחול על מה שהכעיס אותך, ולא למחול על הכסף שהוא חייב לך, אלו שני דברים שונים לגמרי. וגם אם אתה מרגיש שקשה לך למחול, תאמר שוב ושוב, כל לילה, ולאט לאט תרגיש שהכעס בלב פוחת. מכעס לא מרויחים, בסופו של דבר אתה זה שסובל ואוכל את הלב… על הכסף שמגיע אין חובה למחול וניתן לתובעו בהחלט.

בשורות טובות.