אסור לדיין לשמוע צד אחד שלא במעמד צד ב'

שאלה:

שלום למו"ר
האם מותר לבית דין רבני לשמוע צג אחד ועל פי דבריו להוציא פסיקה??
האם הוא יכול לזמן הצד השני אחרי הפסיקה או נפסלו לדון בנושא הזה

אודה על מקור לפסיקה

תודה
מאיר

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לדיין שיודע שיהיה דיין בדבר לשמוע צד אחד שלא בפני צד השני. ואם שמע צד אחד שלא בפני הצד השני נפסל מלדון בדבר זה. ולא יכול לזמן את הצד השני לדון.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך סימן יז סעיף ה

אסור לדיין לשמוע דברי בעל דין האחד שלא בפני בעל דין חבירו. הגה: ודוקא שיודע הדיין שיהיה דיין בדבר, אבל אם שמע טענת האחד ואחר כך נתרצה השני לדון לפניו, מותר להיות דיין בדבר.