סמיכה בימינו

שאלה:

האם יש סמיכה בימינו

תשובה:

שלום וברכה

אם כוונתך לפולמוס הגדול סביב הסמכיה בימי המהר"י בירב וכנגדו המהרלב"ח, אז כמובן זה לא קיים בזמנינו, מחמת המחלוקת בטל הענין הזה, ובתי הדין היום לעולם לא דנים דיני קנסות ולא עונשים מלקות, וזה פשוט, כבר 500 שנה שהנושא הזה אינו על הפרק.

היום משתמשים במינוח הזה של סמיכת חכמים, לנושא אחר, שהוא בעצם הסמכה לדון ולהורות, זה בעצם אישור על רב כזה או אחר שאכן עבר בחינות ומבחינת ידיעותיו ואישיותו הוא ראוי לשמש כדיין או כרב בקהילות ישראל, כמובן ללא שהוא נחשב סמוך במובן ההלכתי הקדום של המילה.