הטבת חלום

שאלה:

שלום
כיצד אפשר לעשות הטבת חלום לאשתי? אני יכול לעשות לה או שצריך דווקא בפני שלושה גברים? או שאפשר גם נשים שיעשו לה , אני יודע שצריך שלושה אוהבים
או שמספיק לעשות בברכת כהנים עבורה ( לומר ריבונו של עולם… )
תודה

תשובה:

בס' פסקי תשובות סי' רכ הערה 22 כותב שלא מצא במקורות האם ניתן לעשות הטבת חלום בפני נשים, ומכל מקום אשה יכולהלעשות את בעלה שליח להטיב את חלומה בפני שלושה אנשים. מסברא נראה שניתן לעשות הטבת חלום בפני נשים, וכפי שמצינו שניתן לעשות זאת בפני קטנים המבינים את ענין ההטבה כמבואר באשל אברהם בוטאשטש שם בסי' רכ.

אפשר גם שתעשה אותך שליח לנוסח שבברכת כהנים.

חלומות נעימים, ותמיד לזכור שאין כל כך משמעות לחלומות בזמנינו.

הצטרף לדיון

תגובה 1