מותר עבודה בבנק?

שאלה:

האם מותר לעבוד בבנק
להציע הלוואה למרות שאין לאנשים קרקע או עסק ולנשות בבעלי חוב למרות שאין להם
להוסיף אחוזי ריבית במקרים של עיכוב בהחזר
וא שיש מה להחמיר?

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור הלכתי לעבוד בבנק, כל ההלוואות בבנק הם מותרות, ורובם ככולם יש קרקע או קופת גמל, פנסיה וכדומה, ולכן אין צורך לחשוש לאיסור. ואם אדם שאין לו היתר ולווה מהבנק האיסור עליו ולא על הבנק. כמו כן איסור של לא תהיה לו כנושה קיים רק אם ידוע שאין לו כסף, וכיון שלא ידוע אם יש ללווה כסף אין איסור. ולכן גם אין מקום להחמיר בדבר.

בהצלחה.