תביעה ייצוגית נגד רשת שלא מקבלים בקבוקי פיקדון

שאלה:

האם הלכתית מותר לתבוע תביעה ייצוגית נגד עסק ענק – רשת חנויות, שלא מקבל בקבוקי פקדון בניגוד לחוק

תשובה:

שלום וברכה,

תביעה ייצוגית מותרת בבית משפט מאחר ולא ניתן לתבוע תביעה ייצוגית בבית דין רבני. אולם ההיתר לתבוע בתביעה ייצוגית רק בסוג תביעה שמעוגנת בהלכה, אבל תביעה שלא מחייבים לפי הלכה אסור לתבוע תביעה ייצוגית.

תביעה נגד חנויות שלא מקבלות בקבוקי פיקדון אינה תביעה הלכתית, כיון שאין חובה מצד ההלכה שהמוכר יקבל בקבוקי פיקדון, והחוק לא פשט כמנהג ולכן אין לתבוע תביעה ייצוגית נגד רשת שלא מקבלים בקבוקי פיקדון.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה שרשות פיקדון זה לא פיקדון אלא מכירה. שהרי הקונה מביא איתו בקבוקים מחנויות אחרות, וזה ודאי לא מחייב את המוכר הזה לקבל בקבוקים מחנות אחרת. כמו כן אם הקונה לא רוצה להשיב את הבקבוק, אלא לקחת את הבקבוק לעצמו או להשליכו לאשפה אין זה גזל למרות שכתוב פיקדון, ומזה הוכחה שמה שכתוב פיקדון אין זה אלא כוונה שניתן להחזיר.