כיסוי האירוע מהכסף שקיבל החתן בר מצווה

שאלה:

א. סבתא נתנה לנכד סכום יפה מתנה לבר מצוה, ואנו ההורים רוצים להשתמש בזה להוצאות האירוע, האם זה מותר.
ב. א' השכנים שלנו שם שקיות של בגדים וכו' בארונות (שיש בהם תיבות של גנרטור),שבחדר מדרגות, וכך הדבר התנהל במשך שנים, ועכשו לפני פסח ועד הבית כתב מודעה שהוא חייב להוציא וכו', ושאלתי האם אין כאן חזקה.(וחלק מהשכנים מסתמא מסכימים), אם כי עכשו התעוררה טענה חדשה שזה יןתר מסוכן במקרה שריפה. (בעקבות מקרה שהיה ברחוב שלנו).

תשובה:

שלום וברכה,

מתנות לבר מצווה שקיבלו מאורחים, מסתבר שהמתנות הם להשתתפות בהוצאות האירוע, ולכן ההורים יכולים לקחת את המתנות לכיסוי האירוע. אבל מתנות שהחתן בר מצווה קיבל מהסבא או מהסבתא, ודאי שכוונתם לתת לחתן בר מצווה ולא להורים, ואם היו רוצים להשתתף בהוצאות האירוע היו נותנים להורים, ולכן אין לקחת את המתנות שקיבל החתן מהסבא או הסבתא לכיסוי הוצאות האירוע.

ב. אין חזקת תשמישים בהנחת חפצים בארונות חשמל, ובפרט שיש סכנה בדבר. ולכן מותר לסלק את הבגדים מהארונות חשמל.

בהצלחה.