כשרות בקפה

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לדעת לגבי כשרות רבנות מטה יהודה, בבנין שאני עובדת זה המסעדה היחידה שיש באיזור האם אפשר לסמוך על זה ?
2.- לגבי מסעדה בשרית בתחנת דלק שמוכרים שם גם קפה ממכונת קפה ללא קפסולות וללא אבקת נוכרי, האם מותר לקנות?

תשובה:

אינני מכיר באופן אישי, אם מדובר בכשרות רבנות רגילה בכל מקרה זה לא מומלץ, אם מדובר ברבנות מטה יהודה מהדרין, יתכן שזה בסדר לפחות לגבי חלק מהמוצרים, יש לדעת מי המשגיח וכו', אינני יודע לומר.

קפה בדלק ללא כשרות, לא מומלץ, מנין לך מה הכשרות של האבקת חלב ושל התמציות? אי אפשר לסמוך על העובד במקום שאומר.