מוכר כל ביתו לגוי לפסח

שאלה:

שלום.יוצאים מערב פסח עד אחרי החג.מןכרים כל החמץ הידוע ושאינו ידוע.האם צריך בדיקה או ביעור ומתי יש לברך על ביעור חמץ? תודה רבה.

תשובה:

אם אתם עושים מכירת י"ג ויש לכם במקום אליו אתם הולכים חדר ידוע שאותו תהיו חייבים לבדוק, זה בסדר, או לחילופין תשאירו לכם ד' אמות שאתם לא מוכרים ושם תקיימו חובת בדיקה. אם אתם עושים מכירת י"ד יש מחלוקת אם זה פוטר מבדיקה וזו בעיה.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בסימן תלו סעיף ג.