מכונת גילוח כשרה

שאלה:

היי שלום לכבוד הרב…
רציתי לשאול האם מבחינת חומרה… גילוח במכונת גילוח הוא ממש כמו תער? או מעין תער? האם דתיים שמתגלחים במכונות גילוח כאלו עוברים על תער ממש? ( philips braun וכו..)… האם העונש הוא כאכילת חזיר…?

תשובה:

יש בשוק מכונות שיש בהם חשש תער ממש, רשת דקה מידי וסכינים חדים שחותכים מעצמם, ולכן, כדי שלא להכשל, יש לקנות מכונה עם כשרות של הרב גרוס או של הרב דביר וכך יודעים שהכל טוב ולא נכשלים.

הצטרף לדיון

תגובה 1