שכירות מאלמנה עם ילד קטן

שאלה:

אני אמור לגור בפסח ולבדוק חמץ בבית אלמנה עם ילד קטן. ואני רוצה לקיים מצות בדיקת חמץ. האלמנה שולחת אותי לבדוק, אבל כמדומני שלקים המצוה לא כשליח עדיף (נכון?), ושאלתי אם הדירה שייכת לקטן כיורש הוא אינו יכול להקנות לי מקום שאקים המצוה לעצמי. האם האלמנה יכולה להקנות לי. היא ממשיכה לגור אחר מות בעלה בדירה בלי שעשתה קנין וגם לא מונתה אפוטרופסית רשמית. מה הדין והעצה.

תשובה:

אין כל בעיה בכך שהיא ממנה אותך כשליח לבדוק, אבל מה הכוונה שאתה גר אצלה, אין כאן בעיה של ייחוד? היא אחותך? מי היא? תבדוק את הנושא הזה שהוא יותר עקרוני.

בשורות טובות.