אוכל שבושל בכלי חמץ – בערב פסח

שאלה:

השנה אנחנו סוגרים את הבית לפסח ומתארחים בכל החג. השאלה שלנו לגבי ארוחת צהרים של ערב פסח: אנחנו לא רוצים להגיע מוקדם למארחים ולהקשות עליהם, והמטבח שלנו אינו פסחי.
האם מותר לאכול אוכל שהוכן ונחתך בכלי חמץ?

תשובה:

שלום וברכה

מה שאסרו חמץ במשהו או בנותן טעם לפגם [שזה המקרה שלכם מן הסתם, כלים שלא התבשל בהם חמץ ב24 שעות האחרונות] זה רק בפסח עצמו ולא בערב פסח אחרי חצות, כמבואר בשו"ע וברמ"א בסימן תמז סעיף ב. אמנם להכין את האוכל לכתחילה באותה שעה בכלי החמץ אסור, כיון שאין מבטלים איסור לכתחילה. ומכל מקום העצה היותר נכונה להכין אוכל כזה בכלים חד פעמיים, נניח סיר חד פעמי על גז נקי אף שאינו מוכשר, זה כבר בסדר.