הלוואה מהבנק למטרה פרטית

שאלה:

שלום – בעקבות תביעה של חברת הביטוח ע"י לקחת הלוואה לתשלום חוב
האם מותר לקחת הלוואה מהבנק לצורך כך? האם ישנן מגבלות כלשהן? אדגיש כי יש בבעלותי נכס.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שיש נכס ברשותך, יש להקל לקחת הלוואה מהבנק.

בהצלחה.

מקורות:

אין איסור ריבית בהלוואה מהבנק כיון שלבנק יש היתר עסקה. אולם אם לקוח את ההלוואה שלא למטרת עסק אלא למחיה או לכיסוי חוב, לא מועיל ההיתר עסקה. אולם אם יש לו עסק צדדי, כתבו הפוסקים שאם לא ייקח את ההלוואה יצטרך לקחת כסף מהעסק, והעסק יתמעט, הרי זה נחשב כלוקח הלוואה למטרת העסקה. ויש שכתבו שאם משעבד את העסק עבור ההלוואה נחשב שהכסף נלקח לעסק כיון שהבנק שותף בעסק שיש ללווה. ולכן יש להקל לקחת הלוואה למטרה אחרת אם יש לו עסק צדדי.