בדיקת ומכירת חמץ

שאלה:

שלום,
אנחנו בע"ה מתכננים השנה לנסוע ולהתארח בכל הפסח מחוץ לבית. עם זאת, אנחנו עדיין מעוניינים להשאיר את הבית ברשותנו ולא למכור אותו לגמרי לנכרי, בכדי שתהיה לנו האפשרות לחזור במהלך החג במקרה הצורך.
אנחנו מתכננים לצאת מהבית בע"ה ביום שני י"ב בניסן. רציתי לשאול האם נוכל לערוך בדיקת חמץ ביום ראשון בלילה , אור לי"ב ניסן? וכן לגבי מכירת חמץ , האם נוכל לסמן מראש את כל הארונות והמקומות המיועדים למכירה ?
במידת הצורך והיה ונרצה לחזור הביתה במהלך החג (לא מתוכנן כך ) מהן ההכנות ההכרחיות שיש לעשות בכדי שנוכל להשתמש במטבח בפסח? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אתם יכולים לבדוק את הבית מוקדם כפי שהצעת, אבל ללא ברכה, ברכה יש רק בבדיקה ליל י"ד.

כדי להשתמש בבית, יש להכין אותו לשימוש – ניקוי כל החמץ לפי כל הכללים בבית ובמטבח. ארונות מכורים סוגרים ומסמנים מראש, וזה בסדר גמור.

נקיון המטבח יהיה מוחלט לגבי חמץ למעט ארונות מכורים, וכפי מנהגכם בענין מכירת חמץ, ובאם תחזרו יש לבצע את ההכשרה, לצפות את השיש להוציא כלי פסח וכיוצא בזה.

נסיעה טובה