האם תרומה לשיפוץ גן ילדים תיחשב מעשר

שאלה:

בס״ד

שלום לכבוד הרבנים שליט״א

שואל בשביל חבר,
האם תרומה לגן ילדים עבור שיפוץ יכולה להיחשב כחלק ממתן מעשרות?
אם חסרים עוד פרטים אשמח להשלימם.
בברכה
איתי

תשובה:

גן ילדים זה מוסד ממומן ורווחי, אינני רואה טעם לתרום ממעשר כספים. אמנם חיידר שנתון במצוה והרשויות נותנות תקציב מצומצם, יש להקל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב,
    במקרה דנן, מדובר בגן ילדים שלא מקבל תקציב לשיפוצים וכיוצ״ב, זה גן שנמצא ביישוב שנקלע לחובות, גן עם 35 ילדים שסובלים עקב המצב הזה, עם מתקנים ישנים ובלויים, והחבר ראה לנכון לסייע במקרה הזה, לעניות דעתי לא מדובר במקרה קלאסי של גן ילדים ״ממומן ורווחי״.
    האם יהיה ניתן להקל במקרה זה.
    תודה רבה