בעל קורא שקיבל תוספת שכר מאחד העולים

שאלה:

בעל קורא אשר מפאת היעדרותו קבע עם בעל קורא אחר למלאות מקומו והוסיף לו חמישים שקלים עבור מאמץ הליכתו . כאשר ממלא המקום הגיע כמסוכם אחד המתפללים אשר נהנה מקריאתו תרם לו 100 שקלים . ובא בעל הקורא הקבוע וטענתו כי לו מגיעה התרומה כי לזה נתכוון בסכום הכולל שנקבע על ידו ועוד כי הקורא המחליף עובד אצלו והרי זה כמו טיפ שהולך לבעל הבית. יש לציין כי לא סוכם כן מלכתחילה ואין זה מקובל .של מי הכסף ?

תשובה:

שלום וברכה,

התוספת שתרם אחד העולים היא תרומה אישית של העולה לבעל קורא, ולכן הכסף שייך לבעל הקורא הממלא מקום ולא לבעל קורא הקבוע. והבעל קורא שהוא ממלא מקום יקבל את השכר שנקבע לו מהבעל קורא הקבוע וגם יקבל את ה100 ש"ח שתרם לו אחד העולים.

בהצלחה.