טלטול מפתח ונייר טישו בשבת

שאלה:

הבנתי שאסור לטלטל בשבת מפתח ונייר טישו.
אצלנו הבניין מעורב ולא מסכימים להשאיר את דלת הכניסה לבניין פתוחה בשבת בגלל חשש פריצות(העיר מעורבת).
לפי הבנתי יש עירוב בעיר והתפרסם מפת העירוב של העיר מטעם הרבנות של העיר.
האם במקרה כזה מותר לטלטל את המפתח?
ולגבי נייר הטישו לצורך קינוח האף(אלרגי) זה גם אסור?
ראיתי למחמירים ששמים את המפתח בכובע או בנעל. איני חובש כובע או בנעל זה מפריע בהליכה האם מותר לשים את זה בכיס שנמצא בחולצה לצד הלב במקום?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע היכן אתה גר ומה איכות העירוב בעירכם, כדאי לשאול רב מקומי האם ניתן לסמוך על העירוב.

מה שראית אנשים ששמים בכובע או בנעל, זה מועיל רק עד כמה שמבינים שבעצם יש עירוב שמעיקר דהין ניתן לסמוך עליו, רק רוצים לטלטל בשינוי לחומרא, כיון שטלטול בשינוי זה יותר קל מבחינה הלכתית, אבל אם אין עירוב בכלל או לא ניתן לסמוך עליו, זה לא יעזור, כי גם הוצאה בשינוי אסורה מדרבנן.

לשים בכיס החולצה אינו נחשב שינוי.

אגב, לגבי המפתח יש פתרון שבחו"ל כולם משתמש בו, חגורה מיוחדת כזו שהמפתח הוא האבזם שלה. ניתן להשיג.

לגבי טישיו, בכל בתי הכנסת של בני התורה בשבת יש טישיו מטעם הבית הכנסת בכל פינה, וזה מלמד אותנו שבהתארגנות מראש ניתן איכשהוא להסתדר. אבל כאמור הכי טוב לשאול רב מקומי.