ברכה על רעם אחרי "המפיל"

שאלה:

אם כבר ברכתי ברכת "המפיל", ואח"כ שמעתי רעם וראיתי ברק-מה אני אמורה לעשות? לברך או לא? (לברך אשר יצר או שהכל וכו' שמעתי שכדאי שלא ליצור את המצב, אבל ברק ורעם-אני לא יצרתי את המצב, פתאום היו אתמול רעמים וברקים-נוצר מצב שמצריך ברכות, ולא ידעתי מה לעשות…)

תשובה:

אף שלכתחילה נמנעים מאוד מכל דיבור והפסק אחרי ברכת המפיל, כאשר נאלצים להפסיק הדבר מותר, כגון לאמירת אשר יצר אחרי שכבר לא הסתדר שיהיה קודם, ובזה סומכים על כך שהברכה היא על מנהגו של עולם, ולא על השינה הפרטית של המברך.

מקורות:

הליכות שלמה פרק יג הערה כד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. באופן כללי אני אישית קצת מתקשה עם לקום אחרי עונה ליטול ידיים להתלבש ולברך ברכת המפיל. הרבה יותר קל לי פשוט לברך מראש ואז פשוט להירדם עד הבוקר. ואז נט"י אחת להכל.. האם זה תקין? עד כמה צריך להתאמץ?