דימום בזמן הריון

שאלה:

שלום רציתי לשאול אני בהריון בשבוע 13 וכל פעם שאני אם בעלי מקיימים יחסים או אפילו בלי חדירה ורק אורגזמה יש לי דימומים אחרי זה אני הולכת לשירותים ורואה דם בנייר מהרחם כמו מחזור לפעמים אם קרישי דם האם זה נחשב טמא כמו מחזור ?כי פשוט זה תופעה שחוזרת על עצמה כמובן שהלכתי לרופא להיבדק נתן לי בדיקת קולפסקופיה לצוואר הרחם לבדוק שאין שם חס וחלילה משהו אבל הבדיקה רק בעוד חודש האם עדיף להימנע מקיום יחסים והאם זה נחשב טמא כמו מחזור ואם טמא מה צריך לעשות ?תודה

תשובה:

שלום וברכה

זו אכן בעיה, כנראה שההתכווצות של הרחם גורמת לדימום מהרירית וזה בהחלט דם נידות שאוסר. אינני יודע מה גורם לתופעה הזו אבל נראה שיש להמנע מקיום יחסים עד לפתרונה. כמו כן יש לקיים הליך טהרה אחרי שזה קרה, המתנה חמישה או ארבעה ימים, הפסק טהרה שבעה נקיים וטבילה.

כמובן כל זה בכפוף לדיני כתמים בענין גודל הכתם וצבעו וכו'.