וסת הקפיצות / וסת לאחר כדורים

שאלה:

א. אשה שלקחה פרימולוט נור, והפסיקה והרגילות שמגיע וסת אחרי 4 ימים בערך. ממתי צריכה לשמור וסתות. האם גם קודם ה4 ימים שמא יגיע [כמו וסת הגוף? אין אצל האשה החזקה פרטית אצלה תוך כמה ימים רגיל להגיע]
ב. אשה שאכלה דבר חריף וראתה אחרי כמה שעות. האם פעם הבאה שאוכלת חריף צריכה לעשות בדיקה? או רק אחרי ג' פעמים שרואים אחרי חריף יש לחשוש? וכן מה הדין באשה שהתעמלה באופן חזק וראתה אח"כ. האם כנ"ל פעם אחרי התעמלות צריכה בדיקה?

תשובה:

שלום וברכה

אשה שהוחזקה שרק ארבעה ימים אחרי שמפסיקה היא רואה דם יכולה לסמוך על כך, אלא שכיון שזה חריג, ובדרך כלל כעבור 24-48 שעות כבר רואים דם, נראה לי שכדאי לחשוש קצת קודם, אני לא בטוח בחזקה הזו אם אין בה מקריות מסויימת.

וסת הקפיצות כמו שתי הדוגמאות שהזכרת, אין חוששים לו בפעם אחת, אלא רק לאחר ג' פעמים – אם קבעה אותו יחד עם ימים הוא וסת קבוע, ואם קבעה למקרים אלו בלבד שלא ביחד עם ימים, דינו כוסת שאינו קבוע. כמובן שגם בראייה הראשונה היא כבר חוששת לחודש והפלגה ובינונית כמו כל ראייה במידה וגם קפצה באותו היום.

מקורות:

ש"ך סי' קפט ס"ק מח.