תוספות ציפורניים כשציפורן אחת שבורה בטבילה

שאלה:

שלום כבוד הרב רציתי לדעת בקשר לחציצת ציפורניים אני עם בניית ציפורניים ובאצבע קיבלתי ממש מכה והציפורן יצאה לי עם הציפורן הטבעית שלי זאת אומרת שנשאר לי ממש רק חצי מהציפורן שלי הטבעית מה אני אמורה לעשות לגבי הטבילה כן לעשות חידוש מילוי לציפורניים ולהשאיר אותה ככה או להוריד את כל הציפורניים השניות אני אמורה לטבול מוצש שזה אומר פחות משבוע מה הרב מורה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

קשה עלי ההכרעה בענין זה. נראה כך: אם הציפורניים הבנויות עדיין מיפות, ויש לך רצון בהן גם אם זו השבורה תשאר כך שבורה. אז הן לא חוצצות בטבילה ותנהגי בהן כמו שאת נוהגת בכל חודש. אבל אם מחמת הציפורן השבורה, אדרבה היה יותר נוח לך בלי האחרות, אלא שמחמת הטורח או הכסף את מעדיפה להשאר איתן ולהמתין עד שתוכלי לעשות גם את זו. יש להסיר את כולן. בכל מקרה יש לזכור שלטבול עם תוספות ציפורניים זה ממש מש לא לכתחילה, הן מחמת שאינן חלק מהגוף ויש סוברים שהן חוצצות, הן מחמת הליכלוך המצטבר תחתיהן, וכל מה שכתבתי לא היה אלא להצד שאת נוהגת להקל בזה בכל חודש לולי שנשבר הציפורן.

[ככל שנשאר על השבורה משהו מהתוספת זה ודאי חוצץ].

רפואה שלמה.