תפילה מהירה מידי…

שאלה:

שלום וברכה , יוצא שאני מתפלל במניין שטסים בו במהירות,
האם אני רשאי להתחיל להגיד פסוקי דזמרה עד ישתבח ולחכות להם שם ? כי אם אתחיל איתם לא אספיק להגיע בזמן ואאלץ לדלג.

והאם כמו כן אני רשאי לעשות כן בברכות קריאת שמע?
זאת מכיוון שגם אם אני מתחיל איתם יחד ברכות קריאת שמע אינני מספיק לומר ברכה אחת והם רצים ,

תודה מראש .

תשובה:

בהחלט זה הרעיון הנכון במקרה עגום שכזה, עיקר חיוב תפילה במנין הוא לגבי תפילת שמונה עשרה, שאותה צריך להתחיל עם הציבור. כמובן יש לשנן את הכללים מה מותר לענות בקדיש וברכו במקום בו אתה אוחז, וראה בזה הרבה תשובות כאן באתר.