עליה לתורה כהן משבעה קרואים

שאלה:

השבת יצא שעלה לתורה גם שישי אף על פי שהוא כהן, ואז עלה שביעי שגם הוא היה כהן כי רצה לומר את הקדיש. ואז היה ויכוח האם מותר להעלות כהן אחר כהן. כל הקהל יודע ששניהם כהנים. והשביעי כבר עלה אלא שעדיין לא בירך. האם היה צריך לבקש ממנו לרדת ולא לעלות? או בדיעבד אפשר היה להעלותו ולומר אף על פי שהוא כהן והקודם היה כהן?

תשובה:

למנהג הקהילות שאם מכריזים אף על פי שהוא כהן יכולים להעלות גם שלא לפי הסדר, נראה שאין הבדל בין כהן אחד לשנים. עיקר ההקפדה שאחרי הכהן הראשון יעלה ישראל, כלומר כהן לוי וישראל. אמנם כל זה אינו לכתחילה.

מקורות:

ראה שו"ע קלה סעי' י ויביע אומר ח"ו סי' כד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לצערי לא הבנתי את התשובה. האם כל ההקפדה של כהן לוי וישראל זה רק בכהן שעולה ראשון? לא משתמע כך בשו"ע שסתם שאין עולה כהן אחר כהן. לפי תשובתכם היה מותר להעלותו לכתחילה את הכהן אחרי כהן לשביעי?

  2. ודאי שיש הקפדה, ההיתר הוא רק באופן שמכריזים אף על פי שהוא כהן, אלא שכיון שעשו בהתחלה את הסדר די בזה, ראה שם משנה ברורה ס"ק לא.