בניה בחצר פרטית של שכן

שאלה:

אני גרה בקומה ב' ורוצה לצאת עם בניה על עמודים, יחד עם הדיירים בקומות א' וג',
בתחילה גם השכן בקומת קרקע רצה לבנות אך חזר בו בטענה שאין לו כסף והוא דורש מאיתנו להוציא היתרים בשבילו על חשבוננו בנוסף הוא טוען שביום שהוא יבנה הוא לא צריך לשלם לנו על היסודות והעמודים,
זה התנאי שלו שנוכל לבנות בלי זה הוא לא מסכים לנו לבנות כלל משום שהחצר היא שלו בטאבו,
האם טענתו צודקת ואנחנו חייבים לשלם לו עבור החצר? והאם אנחנו חייבים להוציא לו היתרים- ברגע שנוציא לו היתרים זה מסבך אותנו הוא כי שום שכן לא יסכים שהוא יבנה גם(הוא הסתכסך עם כל השכנים)

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי מדוע אם הוא יבנה שאר השכנים לא ירצו לבנות על גביו?.

אם החצר מוצמדת לדייר שבקומת הקרקע, הוא לא חייב לאשר לכם הרחבה מע"ג החצר הפרטית שלו – ביציקת עמודים לתוך חצרו. ולכן כדאי לכם שתגיעו איתו להסדר שאתם מוציאים אישורי בנייה לכל הדיירים, ואתם משלמים לו על היתרי בנייה, ואם הוא יסכים אז לא יוכל למנוע ממכם להרחיב בעתיד.

תחתימו אותו על חוזה שהוא מסכים להרחיב על החצר הפרטית בתמורה שאתם משלמים לו היתרי בנייה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במקרה כשזה שאנו משלמים על ההיתרים,
    אנו יכולים לחייב את שאר השכנים שבאותו צד-קומות א' וג' להשתתף בהוצאות ההיתר של קומת קרקע, או שרק אם הם יסכימו (לסביר להניח שלא יסכימו לשלם על ההיתר שלו)

  2. אם אתם משלמים על ההיתר שלו מותר לכם אח"כ לתבוע משאר הדיירים שנהנים מההיתר להשתתף גם בהוצאות ששילמתם עליו, כיון שזו הדרך היחידה שמאפשרת להם לבנות.