כוס קידוש שיעור חזון איש

שאלה:

אם רוצים לצאת ידי חובה ביין לקידוש שעור החזון איש איזה כמות צריך, ואם לוקחים כוס עוד יותר גדולה ולא שותים את כולה האם זה מעכב?

תשובה:

שלום וברכה

נעשה סדר בדברים: רביעית לפי שיעור חזון איש זה 150 מ"ל. אין הלכה לשתות בקידוש את כל הכוס! לכתחילה יש הידור לשתות רוב כוס, אבל מעיקר הדין לשתות רוב רביעית, כלומר, לא משנהמה גודל הכוס שלך [ככל שהיא יותר מהשיעור הנ"ל] אתה חייב לשתות רוב רביעית שזה 77 מ"ל ממש לא הרבה. בליל הסדר בארבע כוסות יש ענין לשתות את כל הכוס, לכן שם כדאי כן להקפיד שהכוס לא תהיה גדולה מידי, כדי שניתן יהיה לשתות את כל הכוס בשיעור חזון איש וזה מהודר.

שבת שלום.