גדלותו של הרמב”ם

שאלה:

רציתי לשאול במה זכה הרמב”ם שספריו נלמדים ונדרשים בכל בתי המדרש הרבה מעבר לכל שאר הפוסקים ראשונים כאחרונים

תשובה:

שלום וברכה

קטונתי מלדעת חשבונות שמים, מי נבחר לאיזו שליחות ובזכות מה, אבל אין ספק שהרמב"ם אינו רק אחד מגדולי הדורות, אלא הוא חלק ממשבצת מסירת התורה לדורות, בכח פסיקתו בספריו הי"ד החזקה, מה שמהווה את הבסיס לשולחן ערוך, וגם בספריו בעניני אמונת ישראל מה שהיווה חלק מרכזי בהנהגתו הציבורית. כלומר, מה שיש לנו מהרמב"ם זה לא רק גדלותו הרוחנית האישית, אלא אופי חיבוריו שאכן בסידורם ובהירותם והיקפם בדין תפסו מקום נכבד זה.