נגיעה באף ובליחת האף בעת התפילה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אדם שנוגע באף שלו כדי לגרד, קצת מבפנים, אבל לא עמוק חוץ מכבודכם, צריך ליטול ?

לפעמים, ומצוי בפרט בחורף או אחרי שאני מתעטש, שיש לחות על פני האף ואין לידי טישו אז אני מנגב עם היד בלית ברירא, חוץ מכבודכם, האם חובה ליטול אחר כך ?

ומה הדין טישו רטוב הרב אמר לי שלא צריך ליטול בעבר אבל השאלה גם אם זה ממש רטוב מליחת האף, חוץ מכבודכם ?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שבלאו הכי ההכרעה העיקרית להקל בצואת האף והאוזן שאין צורך בנטילה, מילא בלחות זו שהיא חיצונית, נראה שודאי אין להקפיד אף אם חוששים למחמירים.

מקורות:

בשאלה זו של צואף האף והאוזן נחלקו הפוסקים: הרמ"א (סי' צב סעי' ז) כתב להחמיר ומקורו במהרי"ל, ואילו במשנה ברורה שם (ס"ק ל) הביא שהגר"א והיעב"ץ מקילים בכך.