דילוג על אלוהי נצור

שאלה:

האם חובה לומר אלוהי נצור?
אם כן, האם מותר לחזן לדלג על אלוקי נצור כשממתינים לו כשליח ציבור?

תשובה:

פשוט שאין לדלג. נכון שאין חובה גמורה לומר זאת והוא לא חלק מתפילת שמונה עשרה, אבל מדובר במנהג ישראל מדורי דורות [הובא בגמרא ברכות יז], ומנהג ישראל דין הוא, ואין טירחה דציבורא כאשר החזן מתפלל כדרכו בצורה רגילה וסבירה. ובכלל מי וותר על גודל הזכות להוסיף ולהתחנן לפני ה' יתברך. אדם שאם לא ידלג שם יפסיד קדיש וקודהש רשאי לקצר באופן חד פעמי כמובא בשו"ע בסי' קכב א, וראה בכף החיים שכך הוא גם בטירחא דציבורא אבל כאמור בדרך כלל זה לא נחשב טורח הציבור, אא"כ הוא מאריך יותר על הרגיל בתפילתו.

שיתקבלו התפילות.