מנחה ערבית ברצף אחרי פלג המנחה

שאלה:

שלום
היום פלג המנחה 4:09. הלכתי להתפלל מנחה וערבית והמניין התאחר. לכן יצא שהתחלנו חזרה ב 4:10. לאחר המנחה התפללנו ערבית . כספרדים,האם נהגנו נכון?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

בודאי לכתחילה יש להקפיד שלא יהיה כך, אמנם בדיעבד ספרדים לא מאוד נהגו להקפיד על הענין הזה שלא יהיה תרתי דסתרי באותו היום, ומתפללים גם סמוך לשקיעה מנחה ערבית רצוף, אמנם יש שמתפללים ערבית אחרי השקיעה, אבל כן בזמן בין השמשות לכל הדעות, ולא ממתינים לצאת הכוכבים. אני אומר שוב, שההנהגה הנכונה אינה כך, אבל אין למחות ביד ספרדים המקילים בזה. אשכנזים החמירו בכך שלא לעשות תרתי דסתרי באותו היום, ורבים הקפידו בעיקר בארץ ישראל שלא להתפלל בכלל ערבית לפני צאת הכוכבים, גם אם באותו היום התפללו מנחה גדולה, והיינו כדי שלא לעשות תרתי דסתרי אפילו בשני ימים שונים.