קבלת שבת בהדלקת נרות

שאלה:

האם דעת בה"ג שקבלת שבת תלויה בהדלקת נרות היא דעה יחידאה בתקופת הגאונים או שגם הגאונים נחלקו בזה ויש סוברים כדעת הבה"ג ויש חולקים או שכל הגאונים סוברים כך ואם כן האם הראשונים יכולים לחלוק על הגאונים באופן שכל הגאונים סוברים כך?
אשמח ואודה לכם על תשובתכם.
בברכה רבה.

תשובה:

אינני יודע לעשות סקירה בענין זה בין הגאונים, אבל מחלוקות בין הגאונים לראשונים הוא דבר המצוי בסוגיות רבות מאוד.