הזמנת פורץ באמצע הלילה בדירה שכורה – המשך

שאלה:

בתיקון מנעול שנשבר בלי כוונה כתבתם לי שאם היה שמוש רגיל על המשכיר לשלם שאלתי הנוספת היות והיה צריך להזמין פורץ באמצע הלילה עלות התיקון היתה 450 שח שאלתי האם עבור תשלום זה גם על המשכיר לשלם או שנאמר מזלך גרם ויכלת להמתין עד הבוקר על אף שהיה בזה אי נעימות תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם מדובר שדלת כניסה של הבית, לא מקובל לישון בבית עם דלת ללא מנעול, ואדם רגיל אמור להזמין פורץ גם באמצע הלילה ולא להמתין למחרת בבוקר, ולכן המשכיר צריך לשלם עלות של תיקון באמצע הלילה.

אם אכן מדובר בדבר לא חיוני שאדם רגיל ממתין למחרת בבוקר, לא ניתן לחייב את המשכיר בתשלום גבוה של לילה מאוחרת.

בהצלחה.