תשלום תיקון מנעול בדירה שכורה

שאלה:

המנעול של דלת הכניסה בדירה השכורה נשבר שלא בכונה והיה צורך לקריאה למנעולן שלקח על התיקון 450 שח על מי מוטל התיקון בכללות ובמיוחד שעלות התיקון היתה יקרה שהמנעולן הגיע בשעה 200 בלילה תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מה הפירוש נשבר שלא בכוונה? אם נעשה מעשה חריג ששבר את המנעול, מוטל על השוכר לתקן את המנעול. אם הקלקול נעשה משימוש סביר – מתה מחמת מלאכה – פטור השוכר, והמשכיר חייב לשלם את עלות התיקון.

בהצלחה.

מקורות:

אם המנעול נשבר שלא בכוונה על ידי השוכר או אחד מבני משפחתו חייבים לשלם כדין מזיק בידיים בשוגג שחייב. או בגלל שכתוב בחוזה שהשוכר צריך להחזיר את הדירה כמו שקיבלה.

אם המנעול התקלקל משימוש סביר, השוכר פטור מלשלם, והמשכיר חייב לשלם כמבואר בשו"ע סימן שיד שכל תיקון של מעשה אומן מוטל על המשכיר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם המנעול היה כבר קצת שבור (נניח טיפה לא במקום) ואז השוכר עשה משהו שבגללו נשבר ברמה שחייב תיקון, האם עדיין צריך לשלם על הכל?