בחירת שמות

שאלה:

שלום
מה דעתכם על בחירת שמות ? אני מבין שמשמעות השם יכולה להשפיע על הילד (אם יגדל באופן שנשייך אותו למשמעות השם) וכן שלא לקרוא בשם רשע כדי שלא יזדהה למעשיו.
אבל האם יש עניין לבחור רק שמות מהתנ"ך ?
אם כן, הרי ראינו המון שמות של חכמינו, גם בזמן הגמ' שנקראו בשם לא ידוע כלל ואפ' לועזי ? ומכאן, מאיפה יוצאת ההוראה לבחור שמות תנכי"ם דווקא ?
תודה

תשובה:

אין חובה לבחור מהתנ"ך, יש כן כדאיות לבחור שם שיש לו מסורת טובה, שם שמצאנו אצל גדולי ישראל ועבר בין הדורות, ולא סתם להמציא שם שאנחנו לא יודעים מה משמעותו וענינו.

בהצלחה רבה ורוב נחת.