חילול השם באיחור לתפילה

שאלה:

שלום וברכה
אני מצעירותי בחור ישיבה, בן 30 עם כיפה שחורה, גר בשכונה ויש דתיים, לא הכי תורניים. לפעמים אני מתפלל מנחה בערב שבת במקום אחר, ומגיע לקבלת שבת בלכו נרננה אחרי ידיד נפש. האם יש לחשוש לחילול השם?
2. וכן אם ביום חול אני אגיע ביוצר אור?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

להגיע לקבלת שבת אחרי שהתפללת מנחה במקום אחר זו לא בעיה, זה מובן לכל שהתפללת מנחה קודם.

לגבי יוצר אור, ודאי זה גרוע מאוד האיחור הזה מכמה בחינות, אבל אין להמנע מלבוא בגלל החשש הזה, אלא להשתדל עוד יותר כן לבוא בזמן.

בהצלחה