ביטול הוראת קבע לצדקה בבנק

שאלה:

שלום וברכה
עברתי על חשבון העו"ש וגיליתי שישנן הרבה מאד אגודות צדקה וחסד שמסתבר שאני תורם להם מידי חודש – חלקם אפילו 3 -4 הו"ק שונות – מדובר על סכומים מאד גבוהים שיתכן שבשיחת טלפון אשרתי מלבי לשים לב! שאלתי האם מותר לי לבטל את הוראות הקבע הללו מכיוון שלא היה בכוונתי שהתרומות תהיינה באופן כזה- האם יש צורך בהתרת נדרים? נדרי צדקה וכו'? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי יש לחלק באופן הבא: הוראת קבע שנתת עם הגבלת זמן, נניח 50 ש"ח ל12 חודש, זה נדר צדקה לכל דבר וענין, נדרת כאן 600 ש"ח בתשלומים. דבר כזה הוא נדרי צדקה ואין מתירין נדרי צדקה אלא מדוחק, לא נשמע שכאן זה הסיפור, ואין להתיר.

אבל הוראת קבע ללא הגבלת זמן, בעיני נראה פשוט שאף אחד לא מתכוין לתת למקום מסויים לכל החיים, ולכן אם עושים דבר כזה, בהכרח הכוונה היתה שבינתיים אתה נותן עד שתחליט לסיים, אז אתה רשאי להחליט לסיים בלי התרת נדרים.

ברכה והצלחה