כדורי בד קטנים בבגדים והוצאה בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

כשקונים בגדים חדשים, יש לעתים קרובות כמה כדורי בד קטנים שנשארים בבגדים החדשים האלה.
(דרך אגב, חשוב מאוד לכבס את הבגדים החדשים, בגלל הבעיה הזאת, וגם בגלל בעיות של בריאות, כי יש שאריות כימיות שנשארות על הבגדים הללו לאחר ייצורם).

האם זה נכון שאם יוצאים בשבת עם בגדים שמכילים כדורי בד קטנים כאלו, עוברים בלאו של הוצאה בשבת?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

הכדור בד הללו, "ציפים" בלשון הבריות, טפלים לבגד וחסרי חשיבות ואין בזה איסור הוצאה.