היסטרוסקופיה אבחנתית

שאלה:

אשה שעברה את ההליך הנ"ל [לפי הרופא עובי 4 מ"מ או ס"מ והוא לא ראה דם] אחרי זה יצאה לה דם. האם צריכה 7 נקיים, האם צריכה קודם 5 ימים.
אשמח לקבל תשובה למייל

תשובה:

בדרך כלל כדאי לברר מה היה עובי המכשיר, בדרך כלל מדובר במשהו דק מאוד 3 מ"מ, בעובי דק כזה אם אין דם את עדיין טהורה.

ראה נשמת אברהם חלק ב’ סי' קצד סעי' ד בשם הגרש”ז אוירבך והגרי"י נויבירט זצ”ל. לדעתם של יש להתיר עד עובי של 19 מ"מ [במקרה שלא ראתה דם]. וראה שם עוד בהרחבה על שיטות הפוסקים אם דין אין פתיחת הקבר בלא דם הוא רק כשהפתיחה היא מבפנים – על ידי הפלה], או גם בפתיחה יזומה מבחוץ על ידי רופא.

באופן שאחרי זה ראתה דם אין מקום לשאלה ובודאי צריכה חמישה ימים הפסק טהרה ושבעה נקיים.