סיגריה אלקטרונית בצום

שאלה:

שלום וברכה רציתי לדעת לגבי סיגריה אלקטרונית עם טעמים בצום י טבת ראיתי שפעם כתבתם שאין בעיה עם טעמים ופעם אחת שיש להימנע רציתי לדעת יותר ואם אפשר לצרף נימוק או מקור
תודה רבה לעבודת הקודש שלכם
אתם מכניסים בנו שאיפה של ידיעה מקיפה לתורה בהבנה מעמיקה יישר כח לכל הרבנים החשובים

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לעשן סיגריה אלקטרונית בצום, אף שיש להמנע מכך בתשעה באב. אדים אינם מאכל ואין בהם ממש ובפרט שפולט אותם החוצה, ומה שאדם טועם ופולט אינו נחשב אכילה. וראוי להמנע מסיגריה בטעמים.

מקורות:

השולחן ערוך או”ח סימן תקס”ז סעיף א’, השרוי בתענית יכול לטעום עד כדי רביעית ובלבד שיפלוט, ובט’ באב וביום הכיפורים אסור. והרמ”א כתב על זה ויש מחמירין בכל תענית ציבור, וכן נוהגין.

בכנסת הגדולה שם למד מדברי הרמ"א לאסור עישון בתעניות, אולם הדבר הזה כבר הוכרע להיתר ראה שו”ת יחווה דעת חלק ה’ סימן ל”ט שאפילו לדברי הרמ"א יש לחלק בין טעימה לעישון, וע"ע שו”ת יביע אומר חלק א’ או”ח סימן ל”ג, ואור לציון תשעה באב פרק כ”ט תשובה כ’.

ואף שכאן יש באדים טעם, אין בכך איסור, כמו שכתב הרמ”א שם בהמשך הסימן שמותר ללעוס עץ קינמון בצומות אם הכל נפלט ולא נבלע כיון שזה רק טעם ללא ממשות. וראה שערי תשובה שם.

אעפ"כ כתבנו תמיד שיש להמנע מסיגריה בטעמים, כיון שלא ברור לי שהכל ממש נפלט ודברי הרמ"א בזה לא מוגדרים די הצורך במה מדובר. שהרי על כן החמירו שלא לצחצח שיניים בצום אף שפולטים הכל החוצה.

הצטרף לדיון

תגובה 1