ניגוב אחרי נטילת ידיים בבגד של החברה

שאלה:

לפעמים אני נוטלת ידיים ללחם ואין לי מגבת או נייר לנגב. הבנתי שאסור לנגב בחצאית שלי כי זה גורם לשכחה. האם מותר לי לנגב בחצאית של חברה שלי?

תשובה:

שלום וברכה

הטוב ביותר הוא שלא לנגב בבגדים, או להשאיר שיתייבש לבד [זה גם לא לכתחילה, שכן טעם המהרש"ל הוא שהניגוב הוא חלק מהנקיון] או לנגב באיזה כלי כמו שולחן, והכי טוב שתמיד יהיה טישיו בכיס… בס' שמירת הגוף והנפש סי' נז הביא נדון רחב מאוד אם החשש "קשה לשכחה" אמור רק במי שמנגב ידיו בבגד שלו או גם אם מנגב בשל חברו, ואם דוקא כשלבוש בהם או גם כשהם בארון, לכן בשעת הצורך כשאי אפשר להמתין שיתייבשו לבד, עדיף שכל אחד ינגב בשל חברו – בהסכמה כמובן, או בבגד שאינו לבוש בו עתה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפני ארוחה הניגוב הוא חלק מהנטילה גם אם נטל ברביעית, אין לזה קשר עם נושא הטומאה, בדיוק קראתי השבוע את שיעורו של הראשל"צ הרב יצחק יוסף בחנוכה שסיפר על נכדו שנטל וניגב ואחר כך בירך, וגער בו ואמר לו שרק אם ינגב אחר הברכה תהיה ברכתו עובר לעשייתן וכו' ואחר כך אסור לברך, וכדין השו"ע, כלומר זה כמובן נוהג גם היום, גם לספרדים.