לברך ברכה בקול או בלחש ?

שאלה:

האם ראוי לברך ברכת אשר יצר בקול רם ליד אברכים הלומדים תורה ?
או רק את סיומת הברכה בלבד להגיד בקול ?
עדיף שיברך בשקט כדי לא לגרום ביטול תורה ?
או ברכה בקול וסיומת הברכה בשקט כדי שלא יהא מצב שלא יענו אמן על ברכתו מחמת שקיעותם בלימוד ?

אם אפשר לדרג את סדר העדיפויות וגם להוסיף ליד כל אפשרות אם לא ראוי לעשות כך וכד'

תשובה:

לברך את כל הברכה בקול רם ודאי אין טעם, זה סתם מפריע להם, לומר את הסיום בקול רם, אם הם שקועים בלימוד נראה שיש להמנע גם כדי שלא להפריע להם בלימוד וגם שמא לא יענו אמן, ואם הם לא ממש שקועים כרגע בלימוד… אפשר את הסוף לומר בקול רם שיענו אמן.

ברכה והצלחה.