מותר לומר תודה לא-ל?

שאלה:

האם מותר לומר " תודה לאל "

תשובה:

אין לומר כך, כיון שהשם א-ל הוא אחד משבעת השמות שאים נמחקים.

מקורות:

בשיחת חולין כמו שהזכרת ודאי אסור, בשיעור תורה דרשה, ספרדים נהגו שככל שזה נאמר תוך דברי תורה ולא סתם, הם מזכירים שמות אלו, אף שנמנעים מלהזכיר שם אדנות [אינני יודע מה טעם החילוק די הצורך], ראה שו"ת תורה לשמה סי' תצו, וראה עוד מקורות לכך בשו"ת מבשרת ציון של הרב מוצפי ח"ג סי' כב שהאריך מאוד בזה, ועיקר נימוקו הוא שלדעתו זה יותר דרך כבוד מאשר לומר אלוקים בק' שהוא כינוי ושיבוש. לדבריו, בשיחת חולין אסור לומר זאת, ואילו בתוך כדי לימוד הדבר מותר, ולכן גם בשיחת חולין לא יאמר אלוקים שזה בזיון, אלא השם.

בני אשכנז נהגו להחמיר בזה יותר, וגם בדרשה לא מזכירים שמות קודש.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם מקפיד לומר את הפסוק שלם ללא הפסקות אין איסור, אבל אני ממליץ משום כבוד ה' בסתם זימרה לא לומר שם ה' כלל.