אשה שלא הדליקה נרות שבת

שאלה:

שלום,
בשבת האחרונה הכנו את נרות השבת עם שמן, אז לצערנו לא הספקנו להדליקם.
האם ניתן להשאיר את הנרות עד שבת הבאה באותו מצב או שיש לשפוך את השמן ולהכין נרות חדשים?

תודה,
משה

תשובה:

ניתן בהחלט, ואדרבה כך תזכו לזכור כל השבוע את יום השבת, להתכונן אליה כראוי ובשמחה…

אבל לא הבנתי מה הכוונה לא הספקנו להדליק? בכלל לא הדלקתם נרות? אם כך זה חבל, וחכמים גם נתנו לזה קנס כדי שהאדם יזכור תמיד להגיע לשבת בזמן ולא יבטל מהמצוה, שמכאן ולהבא תמיד יוסיף נר אחד על מה שהיה רגיל. שאם הדלקתם עד היום שתי נרות, מכאן ולהבא מוסיפים אחד. אולי תסביר יותר למה לא הדלקתם ונראה אם המקרה המדוייק עומד בכללי הקנס הזה. למשל כאשר זה היה באונס [נרדמו והתעוררו מאורח ולא הספיקה להדליק] מקילים שאינה צריכה להדליק תמיד נר נוסף.

רוב נחת.

ראה סימן רסג סעיף א ברמ"א ובמשנה ברורה שם ס"ק ז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן להבא יש לזכור שהדלקת נרות חנוכה עושים הכי מאוחר 25 דק' לפני השקיעה, ולא שרים מעוז צור אלא מיד מדליקים נרות שבת ואחר כך אפשר לשיר מה שרוצים. ברכה והצלחה.
    יש להקל שלא צריך להדליק נר נוסף כי הייתם טרודים בדבר מצוה.