הדלקת נרות שבת בירושלים 40 דקות לפני שקיעה

שאלה:

איך מדלקים נרות שבת בירושלים 40 דקות לפני שקיעה הרי כתוב במסכת שבת כ"ג עמוד ב' אמר לה ההוא סבא (תו"ס חולין ו" עמוד א' ד"ה אשכחיה ההוא סבא מביאים דעה שכל מקום שמוזכר "ההוא סבא" הכוונה לאליהו הנביא) ובלבד שלא יקדים ושלא יאחר.?

תשובה:

שלום וברכה

הסיבה שנאמר שלא להקדים כמבואר בסימן רסג סעיף ד, היא משום שאז לא ניכר שההדלקה נעשית לצורך שבת ונראה כאילו הוא מדליק לצרכיו שלו. אבל כאשר כך מנהג המקום וזה הזמן המיועד לכך, ודאי ניכר היטב שההדלקה לצורך שבת ואין כל בעיה בכך, אין לדמות הדלקה של אדם יחיד להדלקה של ציבור. ואגב גם אדם יחיד שמקבל שבת בהדלקה רשאי להקדים אבל לא לפני פלג המנחה ראה שו"ע שם.

כמו כן שמעתי מתלמיד חכם שצידד, שבזמנינו שאדם לא מדליק נרות לצרכיו יש חשמל, וניכר לכל לשם מה היא ההדלקה, פחות יש לחוש לדין זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. "שמעתי מתלמיד חכם שצידד,
    שבזמנינו שאדם לא מדליק נרות לצרכיו יש חשמל,
    וניכר לכל לשם מה היא ההדלקה, פחות יש לחוש לדין זה.".
    האם זה אומר שיהודי יחיד ו/או ציבור יהודי שמקבל/ים שבת בהדלקה
    כן רשאי/ם להקדים את הדלקה ללפני פלג המנחה?
    כמה לפני פלג המנחה? תחילת בוקר יום שישי? תחילת ליל שישי?
    תודה.