נרות חנוכה כשמתארחים / שניים מקרא ואחד תרגום בחנוכה

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה ,

1- אנו צפויים השבת להתארח אצל הורי אשתי שיחיו , נשהה אצלם במהלך השבת וכן ביום ראשון הבאים עלינו לטובה .
מנהגנו שבעל הבית מדליק נרות החנוכה וכל בני הבית יוצאים ידי חובה – כמנהג הספרדים ועדות המזרח .
במקרה כזה שאנו מתארחים שבת ומוצ"ש בבית חמי שיחיה האם נכון לתת לו שקל או שניים על מנת להיות שותפים בנרות וכך לצאת ידי חובה בהדלקתו ?
או שמא אפשר לסמוך על כך שאנו סמוכים על שולחנו בשני הלילות וזה מספיק?

2-מה לגבי השבת בעניין שניים מקרא ותרגום-הרי זו שבת עם ג' ס"ת
שישה עולים בקריאת הפרשה , השביעי בספר השני קורא קריאת ראש חודש והמפטיר בספר שלישי קורא קריאה בעניין החנוכה .
האם קריאת שניים מקרא ותרגום צריכה להיות גם על הקריאה של העולה השביעי או המפטיר?
תודה רבה על פועלכם וחנוכה שמח
יה"ר שכבוד הרבנים וצוות האתר וכל המסייעים בעבודת הקודש שאתם עושים יזכו לשנים רבות נעימות וטובות ואור החנוכה יאיר לכם בכל העניינים מתוך טוב ושמחה כל הימים .

תשובה:

נכון בהחלט לתת לו פרוטה כדי להשתתף בשמן, כמבואר בשולחן ערוך בסימן תרעז סעיף א.

שנים מקרא ואחד תרגום אומרים רק פרשת שבוע, את הקריאה של חנוכה ושל ראש חודש אין צורך לקרוא באופן זה.

חנוכה שמח.